LEVERANS PÅ 1-5 ARBETSDAGAR

Retur & Byte

Vanliga frågor och svar

Kan jag ångra mitt köp?

Självklart, enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har du rätt att ångra ditt köp och returnera dina varor inom 14 dagar efter att du har mottagit varorna från Evanette’s webshop. Den 14-dagarsperioden inleds den dag du tar emot dina produkter. Av hygienska skäl är intimprodukter undantagna från denna lagstadgade rätt och får alltså inte returneras. De varor som ej kan returneras är alla bikini-underdelar, badshorts och trosor. Är dock varan plomberad (underbyxor och badshorts) så kan ni returnera varan så länge plomberingen är obruten.

Vilken adress skickar jag returen till?

Vid returer kontakta alltid kundtjanst@evanette.com så vi kan ge dig vidare information.

Vad kostar det att göra en retur?

Alla returer medför en returfraktavgift på 80 kronor om du använt vår returfraktsedel. Väljer du att skicka in ditt paket på annat sätt så tillkommer inga returavgifter.

Kan jag returnera en vara direkt i era butiker?

Det går även bra att göra din retur i en av våra Evanette-butiker inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket. Då tillkommer ingen returfraktavgift. Återbetalning av dina returer sker dock via vår e-handel.

Är det någon bytesrätt på era produkter?

Du kan göra ett byte direkt i någon av våra butiker förutsatt att varan du vill byta till finns i butikens sortiment. Har butiken inte varan du vill byta till kan du istället göra en retur. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Det var fel på min vara, vad gäller?

För att du ska kunna reklamera varan eller tjänsten ska felet vara ursprungligt, det vill säga det ska ha funnits när du fick varan. Ett ursprungligt fel behöver inte nödvändigtvis visa sig direkt när du fått varan. Det kan vara ett ursprungligt fel även om det visar sig efter en viss tid.

Normalt slitage faller inte in under ursprungliga fel, och du får inte heller själv ha orsakat felet.

Du har rätt att göra en reklamation av en vara i tre år efter att du tagit emot den.

Om du mot förmodan skulle få hem en defekt vara, fel vara och/eller att en vara saknas måste du anmäla detta omedelbart till kundtjanst@evanette.com så ska vi åtgärda detta så snart vi kan. I dessa fall kommer Evanette att betala för returfrakten.

 

Returer

Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har du rätt att ångra ditt köp och returnera dina varor inom 14 dagar efter att du har mottagit varorna från Evanette’s webshop. Den 14-dagarsperioden inleds den dag du tar emot dina produkter.  Kontakta Kundtjänst för hjälp med din retur. Av hygienska skäl är intimprodukter undantagna från denna lagstadgade rätt och får alltså inte returneras. De varor som ej kan returneras är alla bikini-underdelar, badshorts och trosor. Är dock varan plomberad (underbyxor och badshorts) så kan ni returnera varan så länge plomberingen är obruten.

Evanette accepterar retur på övriga varor förutsatt att:

  • Plaggen har inte använts, ändrats eller tvättats. Naturligtvis är det tillåtet att prova plaggen men måste var fria från smuts, hudflagor, damm, smink, hår, parfym, deodorant, röklukt och dyl.
  • Plaggen måste vara i samma skick och antal som när du fick dem.
  • Etiketter och produktlappar skall vara intakta på plaggen.

Om dessa villkor inte uppfylls, kan vi tyvärr inte ta emot din retur och plagget kommer att skickas tillbaka till dig. En återbetalning kommer att ske när vi har tagit emot plagget och en kvalitetskontroll för eventuella skador har gjorts.

Under tillfälliga kampanjer med fri frakt kommer returfrakten alltid att uppstå.

Retur till utlämningsställe

Du står för kostnaden för att skicka tillbaka varan. Skulle du välja att lämna tillbaka varan, är paketet ditt ansvar tills den når Evanette.

Har du använt vår returfraktsedel så tillkommer en returavgift på 80kr.

Vid returer kontakta alltid kundtjanst@evanette.com för vidare hjälp med er retur

Hur man gör en retur

  1. Skriv ut din orderbekräftelse och ringa in de plagg du önskar returnera. Notera att returrätt ej gäller på bikinitrosor, badshorts och trosor om de har bruten plombering. Bifoga denna lapp med plaggen som du vill returnera. (Om du inte kan skriva ut din orderbekräftelse, skriv en egen anteckning med namn, order-nummer samt vilka plagg det är du returnerar).
  2. Paketera dina plagg på samma sätt som du fått dem från Evanette, helst i sin ursprungliga plastpåse och försegla sedan förpackningen.
  3. Kontakta oss på kundtjanst@evanette.com och tala om att du önskar göra en retur (glöm ej skriva order-nummer).
  4. Skriv ut fraktsedeln som du får på mail och tejpa på paketet. Lämna till ditt DHL-ombud.
  5.  Normalt sett behandlas returer inom 10 dagar efter mottagande. Vid högsäsonger inom 30 dagar. Om du använt en fraktsedel från oss, debiteras 80kr i fraktkostnad. Om du väljer att betala via faktura så skickar Klarna ut en uppdaterad faktura när din retur är färdigbehandlad.

Retur direkt i butik

Det går även bra att göra din retur i en av våra Evanette-butiker.
Då tillkommer ingen returfraktavgift. Återbetalning av dina returer sker dock via vår e-handel.

Byten

Du kan göra ett byte direkt i någon av våra butiker förutsatt att varan du vill byta till finns i butikens sortiment. Har butiken inte varan du vill byta till kan du istället göra en retur. Vi har tyvärr ingen möjlighet att byta till annan storlek eller produkt när du returnerar beställda produkter till vårt lager.

Reklamation

För att du ska kunna reklamera varan eller tjänsten ska felet vara ursprungligt, det vill säga det ska ha funnits när du fick varan. Ett ursprungligt fel behöver inte nödvändigtvis visa sig direkt när du fått varan. Det kan vara ett ursprungligt fel även om det visar sig efter en viss tid.

Normalt slitage faller inte in under ursprungliga fel, och du får inte heller själv ha orsakat felet.

Du har rätt att göra en reklamation av en vara i tre år efter att du tagit emot den.

Om du anser att din reklamation är godkänd enligt ovan nämnda kriterier, kontakta oss på kundtjanst@evanette.com. I mailet önskar vi att du skriver ditt namn, order-id, vilket plagg och anledning till reklamation, samt gärna bifogade bilder på plagget. Skriv även om du önskar en kredit eller en ny produkt för det returnerade beloppet. Om vi anser att plagget är en godkänd reklamation kommer vi skicka en returfraktsedel till dig per mail. Skicka då tillbaka plagget enligt samma procedur som för returer.

Om din reklamation är godkänd kommer vi att reparera produkten, erbjuda dig en ny vara om det finns i lager eller att du krediteras det totala beloppet för plagget. Naturligtvis står Evanette för fraktkostnader båda hållen. Om din reklamation inte godkänns kommer varan att skickas tillbaka till dig. I detta fall kommer Evanette inte att stå för fraktkostnaden.

Alla frågor som rör din reklamation bekräftas till dig via e-post.

Övriga fel

Vi garanterar att alla transporter kontrolleras före leverans till våra kunder. Om du mot förmodan skulle få hem en defekt vara, fel vara och/eller att en vara saknas måste du anmäla detta omedelbart till kundtjanst@evanette.com så ska vi åtgärda detta så snart vi kan. I dessa fall kommer Evanette att betala för returfrakten.